Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT ZİRAAT ODASI FINDIK BUDAMA EĞİTİMİ

AKÇAABAT ZİRAAT ODASI FINDIK BUDAMA EĞİTİMİ

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Akçaabat Kaymakamlığı ortak koordinasyonu ile Akçaabat Halk eğitim Müdürlüğü ile düzenlenen 111 Üreticinin katıldığı fındık budama gübrele ilaçlama kursu uygulamalı bahçe eğitimi Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI tarafından Akçaabat Orta Mahalledeki fındık bahçesinde düzenlendi.

Eğitimde Tarım kredi kooperatifleri bölge müdürlüğü ekipleri tarafından gübreleme ve toprak tahlili alma eğitim de verildi.
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU fındık bahçelerimize harcayacağımız zaman ve parada artış olmadan sadece eğitimli bir biçimde tekniğine uygun yapılacak budama ve gübreleme ile üreticilerin gelirinin %50 artabileceğini belirtti. Bu kursumuzla birlikte ilçemizde 250 Sertifikalı Fındık Budayıcısı Trabzon da birinciyiz.