AKÇAABAT ZİRAAT ODASI TARİHÇESİ

Akçaabat Ziraat Odası 15 Eylül 1924 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Trabzon’ ziyaretinde Affan KİTAPÇI adlı üreticinin tütün bahçesini görerek çok beğendiğini, Affan KİTAPÇI’ nın da Atatürk ten bir birlik kurulmasını istediğini söylemesi üzerine, Atatürk Affan KİTAPÇI’ya züra odası adı altında bir oda kurmasını söylemiş ve 1925 yılında Akçaabat Züra Odası altında oda kurulmuştur. 1963 yılında Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin kurulması sonucu tüm odalar gibi Akçaabat Ziraat Odası da adını değiştirerek Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bağlanmıştır.

Akçaabat ilçesi 73 Mahalle Muhtarlığından oluşmaktadır. Akçaabat ilçesinin iklim yapısının ılıman, toprak yapısının verimli olmasından dolayı bölge olarak sebze ve meyve çeşit zenginliği taşımaktadır.

Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet AYÜPOĞLU başkanlığında Bir  Ziraat Mühendisi olmak üzere Üç personelle hizmet vermektedir. Üç katlı hizmet binasıyla ve 70 kişilik toplantı salonuyla üreticilerine hizmet sunmaktadır. Akçaabat Ziraat Odası 17439 adet kayıtlı üyesi mevcuttur.