Akçaabat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > Ortahisar’lı minikler marul dikti.

Ortahisar’lı minikler marul dikti.

Akçaabat Ziraat Odası tarafından başlatılan Toprak ve Tarım Sevgisi projesinde Ortahisar’lı minikler marul dikti.

Toprak Tarım Sevgisi Projesi Genişliyor

Akçaabat Ziraat Odası tarafından başlatılan Toprak ve Tarım Sevgisi projesi genişliyor. Proje kapsamında  daha önce öğrencilerle kivi hasadı, yeşil soğan  ve marul dikimi yapılmıştı.

Proje  kapsamında Ortahisar Beşirli İMKB Ortaokulu  Anasınıfından 18 öğrenci öğretmenleri  ile marul dikimi yaptı.                     

Şehir Merkezindeki Her Okuldan Bir sınıfı Tarımla Buluşturacağız.

Oda başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu  Proje ile 2019-2020 Eğitim öğretim sezonu boyunca şehir merkezindeki tüm okullardan birer sınıfı toprağa temas ettirmek çocuklara tarımı sevdirecek faaliyetlere devam edeceğiz. Eski yıllarda okullarımızda tarım dersi vardı. Bu dersle insan tabiat ilişkisi güçlenirdi. Çocuğun tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır. Ayakları toprağa değecek, eliyle fidan dikecek, çiçek dikecek, ona bakacak, sulayacak, dibini çapalayacak, büyüdüğünü fidanın meyve verdiğini görecek. İşte o zaman toprağa ve tabiata bağlanır. Doğanın, kuşun ağacın değerini bilir. Bu kapsamda çocukların tarımı, doğayı ve tarımsal süreçler ile insan ve tarım arasındaki ilişkiyi daha iyi kavrayabilmesini sağlayacağız. Doğal kaynakları koruyan, çevreye karşı duyarlı, toprağa ve tarıma değer veren ve sağlıklı beslenme konusunda bilgili bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamak temel hedeflerimizdir.

 Minik Eller Marul dikimi yaptı.

Akçaabat Ziraat Odası proje kapsamında Beşirli İMKB Ortaokulu Anasınıfı öğrencileri ile Alsancak Mahallesinde bulunan Akçaabat   Ziraat   Odası   Eğitim Uygulama serasında marul dikimi yaptı. Minik ellere marul dikimi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet   Yaşar Özdemir tarafından anlatıldı.

 Öğrencilerle Marul dikiminde öğretmenleri Zeynep Şişmanoğlu, Sezgi Çavuşoğlu Bayram, Nihal Öztürk   Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet  Eyüpoğlu eşlik etti. Başkan Eyüpoğlu öğrencilere; birlikte dikim yapacağız ardından dikimi önceden yapılmış soğanları da göreceğiz. Sizleri çiftçilerimiz ile toprak ve tarımla buluşturuyoruz. Her birinizin kendi diktiği iki marulu olacak olacak sizlere daha sonra  marullar olduğunda hasat yapacağız.

Dikim işleminin ardından seralarda kullanılan tarım alet ve ekipmanları öğrencilere tanıtıldı.