Akçaabat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > MODERN ARICILIK TEKİNİKLERİ KONFERANSI

MODERN ARICILIK TEKİNİKLERİ KONFERANSI

MODERN ARICILIK TEKİNİKLERİ KONFERANSI

Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU' ile Modern Arıcılık Teknikleri ve Arıcılıkta Başarının Yolları konferansı Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Bal Üreticileri Birliği koordinasyonunda Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Bal Üreticileri Merkez Birliği Merkez başkanı Azmi YILDIZ’ ın da katılımları ile Horon Restoran ta düzenlendi.

Türkiye’nin arıcılıkta en önemli ismi Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, “Arıcılıkta dünya 2’ncisiyiz, ancak kovan sayısı bakımından üretimde dünya 23’üncüsüyüz” dedi. Demek ki biz ülke olarak bal üretmiyoruz. Bizde kovan çok, üretim yok" dedi. Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, ayrıca konferansta üreticileri "Modern Arıcılık Teknikleri, Ana Arı Yetiştiriciliği, Gen Kaynaklarının Korunması, Islah, Ürün Çeşitlendirme ve Apiterapi, Arıcılık Faaliyetlerinde Yapılan Temel Yanlışlar, Dünya'daki Teknolojik Gelişmeler, Arı Ölümlerinin Sebepleri" gibi konularda bilgilendirdi.
Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU’ na Akçaabat Ziraat Odası adına teşekkür plaketi verdi.
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Arıcılıkta doğru bilinen yanlışların olduğuna dikkat çekti, "Artık, ben dededen ve babadan arıcıyım devri bitti. Artık arı üretiminde yeniliklere bakmalıyız. Eğer hala dededen ve babadan kalmış alışkanlıklarla arıcılık yapıyorsak, biz hiçbir zaman istediğimiz verimi alamayız.25.01.2017