Akçaabat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT'TA TARIM SEKTÖRÜNÜN TÜM TEMSİLCİLERİ KÜLLENMEYE KARŞI MÜCADELE BAŞLATTI

AKÇAABAT'TA TARIM SEKTÖRÜNÜN TÜM TEMSİLCİLERİ KÜLLENMEYE KARŞI MÜCADELE BAŞLATTI

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde  Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Akçaabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu Fındıkta Küllenme Hastalığı Mücadelesi ve Genç Çiftçilere 30.000 TL hibe projesi tanıtım toplantısı Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Eğitim toplantısına Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun AKAR, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürü Süleyman EĞİLMEZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit GÜLBAY, Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN , Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin YAZICI ve 300 çiftçi katıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU açılış konuşmasında Akçaabat ta 80.000 dekar fındık alanımız mevcut fındıktan yıllık gelirimiz 80 Milyon TL sı civarında . 2014 yılından bu yana ilçemizde görülmeye başlayan ve her geçen gün yaygınlaşan küllenme hastalığı verim kaybını artırmaktadır. Üreticilerimize yansıyacak düşük maliyetle yapacak oldukları Küllenme hastalığı ile kültürel biyolojik ve kimyasal mücadele ve doğru budama, gübreleme ve ilaçlama ile bu gelir 150 milyonlara çok rahat çıkabileceğini belirtti.

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Teknik personelleri küllenme hastalığı ve mücadelesi sunumunun ardından çiftçilerin  yaşadığı problemler ile ilgili sorularını cevapladı.

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri  Genç Çiftçilere 30 Bin TL hibe projesi başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yaptı.