Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT’TA MEYVECİLİK GELİŞTİRİLECEK

AKÇAABAT’TA MEYVECİLİK GELİŞTİRİLECEK

Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU’ndan  Akçaabat’lı üreticilerimize müjdeli bir haber geldi. İlçemizde alternatif ürün arayışları sonucunda ekonomik anlamda getirisi yüksek olan meyve çeşitlerini belirleyip üreticilerimize bahçe tesisi yapmak için Akçaabat Ziraat Odası,  Akçaabat Belediyesi  ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde “ Akçaabat’ta Meyveciliğin Geliştirilmesi” için protokol imzalandı. Bu proje ile kırsalda yaşayan üreticilerimizin gelir seviyesini yükseltmek ve üreticilerimizin kırsaldan kente göçü önlemek ve üreticilerimizin doğduğu yerde doymasını sağlamaktır. Bu kapsamda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM beylerinde tarıma verdiği önem ortadadır. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’nin finansmanı Akçaabat Belediyesi, DOKAP BKİ Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Tarıma verdikleri destekten dolayı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM Beye ve ilgili kuruluşlara  teşekkür ederim.

Proje kapsamında İsabella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen Meyve fidanları uygun şartları taşıyan üreticilerimize 2024 yılında ücretsiz olarak verilecektir.  Hasata  gelen ürünleri üreticilerimiz isterlerse özel sektörde değerlendirebilecekleri gibi  isteyen Belediyeye ait AKÇAHASAT Tesislerine de satabileceklerdir.

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile imzaladığımız “Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” Akçaabat’ımıza ve üreticilerimize hayırlı olsun.