Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > 2. FINDIK BUDAMA KURSUMUZU TAMAMLADIK

2. FINDIK BUDAMA KURSUMUZU TAMAMLADIK

Fındıkta verim ve kaliteyi artırabilmek için düzenlemiş olduğumuz sertifikalı 1. Fındık budama gübreleme ilaçlama kursumuzu 14-18 kasım tarihleri arasında düzenlemiş uygulama ve sertifika törenini Fındıklı Mahallesinde vali beyin katılımı ile gerçekleştirmiştik.

İkinci kursumuzu Halk Eğitim Merkezimizle birlikte koordine ettik. Teorik eğitimini 12-16 Aralık tarihleri arasında Akçaabat Ziraat Odası Eğitim Salonunda yaptık. Bugün kursumuza katılan üreticilerimize İlçemiz Yeni Mahalledeki Fındık bahçesinde uygulamalı eğitim ve sertifika ve fındık budama setlerini verdik.
Amacımız 2017 yılında 1000 üreticimize budama eğimi vererek ilçemizdeki fındık verimini ilk etapta 150 kg lara çıkarmaktır. Kurs eğitimi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Selahattin YILMAZ a katkılarından ötürü teşekkür ederim. Fındıkta verim ve kalitenin artırılması için tüm paydaşlarla ortak projeler yürütmeye davet ediyoruz.21.12.2016