Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT İLÇESİNDE 2023 YILI KİVİ HASADI BAŞLADI

AKÇAABAT İLÇESİNDE 2023 YILI KİVİ HASADI BAŞLADI

Akçaabat ilçemizde kivi hasadı başladı. Trabzon Vali Yardımcısı Sn. Hacı Osman HÖKELEKLİ, Trabzon İl Tarım ve Orman  Müdürü İsa KAPLAN, Trabzon İl Tarım ve Orman  Müdür Yardımcısı Okan AKSU, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erdal YİĞCİ, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan AYAZ, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Alper KALKIŞIM,  Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Veysel BAKİ, Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR ve  ilgili birim ziraat mühendislerinin katılımları ile  Akçaabat ilçesi Alsancak mahallesinde Selahattin SÖNMEZ’ e ait kivi bahçesinde 2023 yılı  kivi hasadı yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU konuyla ilgili açıklamada bulundu;   “ yaptığımız çalışmalarda fındığa alternatif ürünler içinde  birim alandan daha çok gelir getirici ürünleri tespit edip ilçemiz şartlarına uygun olarak gördüğümüz  kivi meyvesini  ilçemiz üreticilerine tavsiye ettik . İlçemizde  üreticilerimiz tarafından kivi bahçeleri tesis edildi. Artık bu bahçelerden ürün alınmaya başlanıldı. Ziraat Odası Başkanlığı olarak  kivi üreticilerimizin ürünlerini pazarlaması konusunda da mağduriyet yaşamaması için  çalışmalar yapıyoruz.  Kivi bahçesinden elde edilen dönüme getirisine baktığımızda 1 dönüm kivi bahçesinden,  1 dönüm fındıktan elde edilen gelirin yaklaşık 6-7 katı gelir elde edildiğini gördük.  Diğer alternatif ürünler için de çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir diğeri de aronya meyvesi. Her zaman üreticilerimizin yanında olup gelir artırıcı ürünlerin ilçemize kazandırılması için çalışmalara devem edeceğiz. Hasat etkinliğimize katılan Trabzon Vali Yardımcısı Sn. Hacı Osman HÖKELEKLİ’ye, Trabzon İl Tarım ve Orman  Müdürü İsa KAPLAN’a, Trabzon İl Tarım ve Orman  Müdür Yardımcısı Okan AKSU’ya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erdal YİĞCİ’ye,   İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan AYAZ’a, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Alper KALKIŞIM’a  ve  ilgili birim ziraat mühendislerine, özverili bir çalışma ile bahçe tesis eden ve ürün yetiştiren işletme sahibi  Selahattin SÖNMEZ’ e teşekkür ederim” dedi.