Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > VAKFIKEBİR ZİRAAT ODASI VE VAKFIKEBİR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AKÇAABAT ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET

Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet KILIÇ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye KULEYİN ,Ziraat Mühendisi Mustafa KIYMIK ve Ziraat Mühendisi Özkan AKTAŞ  Akçaabat Ziraat Odası’nı ziyaret ettiler. Başkan Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU ile  Akçaabat İlçesinde yetiştirilen alternatif ürünler , tıbbi aromatik bitkiler ,  tarımsal yenilikler ve tarımsal kesimin kalkındırılması adına yapılabilecek yeni projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Birlikte ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında görüşme gerçekleştirdiler.

Başkan EYÜPOĞLU ziyarete gelen Vakfıkebir heyetini İlçemizde bulunan  Tayfun KANDAZ’a  ait Aronya bahçesine ve Ali TONBUL’a ait İstiridye Mantarı Üretim tesislerine götürerek yerinde üretimi görme fırsatı sağladı. Üretim tesisleri ziyaretine Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi  Personelleri Ziraat Mühendisi Veysel  BAKİ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR’de eşlik etti. Gelen heyete bilgilendirmelerde bulundular.  Burada işletme sahiplerince de  gelen heyete işletmelerin kuruluşundan bugüne kadar gelinen süreç hakkında  detaylı bilgi verildi. Yapılan işletme ziyaretinden  çok memnun olduğunu belirten Vakfıkebir heyeti Akçaabat Ziraat Odası ile işbirliği içinde yeni projeler yapabileceklerini söylediler.

Başkan EYÜPOĞLU yaptığı açıklamada,  yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılı sonuçlar ile tarımsal yenilikler ve yeni tarımsal  ürünlerin Akçaabat İlçemizde yetiştirilmeye başlamasıyla İlçemiz dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Akçaabat Ziraat Odası olarak üreticilerimizin daha çok gelir elde etmeleri için tütün ve fındığa alternatif ürünler yetiştirilmesi konusunda destek olmaya devam ediyoruz.

Son yıllarda üretimine ve bölgede ekim alanının yayılmasına yönelik çalışmalarımız ilgi görüyor. Özellikle süper meyve ( Aronya ) ve istiridye mantarı yetiştiriciliğinde  başarılı  ilerleme elde ettik ve ekonomiye kazandırdık. Bölge insanımızın kalkınmasında bir katkımız olsun istedik.   Bizlerden  her konuda tarımsal üretimi artırmaya yönelik destek isteyen olursa onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Teknik ekibimiz ile yanlarındayız. İster Akçaabat İlçemiz isterse komşu İlçelerimizden olsun elde ettiğimiz başarıları onlarla paylaşmaya hazırız.

Bu vesileyle bizleri ziyarete gelen Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı ve  Yönetim Kurulu Üyelerine, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürüne ve Ziraat Mühendisi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.