Akçaabat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > Toprak ve Tarım Sevgisi

Toprak ve Tarım Sevgisi

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ‘’Toprak ve tarım Sevgisi’’ projesi ile yeni nesillerin bilgisayar oyunları ile değil toprakla zaman geçirmesinin sağlıklı yetişecek bir nesil için şart olduğunu göz önünde bulundurarak Akçaabat Metinkale ilköğretim okulu 7. Sınıf öğrencileri ile Alsanacak Mahallesindeki Selahattin SÖNMEZ e ait kivi bahçesinde hasat yaptı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU öğrencilere içerinde kalem hikaye kitabi ve kivi bulunan hediye paketi verdi.

Başkan  EYÜPOĞLU  Kivi ilçemizde 70 dönüm arazide üretiliyor. Bu meyvenin toplanmasında dikkat edilmesi gereken hususların bir meyve şekeri tam olacak ,meyveyi koparırken yaralanmayacak, toplanana meyve toplandığı kasada kalacak başka kasaya aktarım yapılmayacak  bu yılın tüm üreticilerimize bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Geçen yıl bu bahçede kivi budama eğitimi düzenlemiştik bu eğitim bahçede farkını gösterdi verim ve ürün kalitesindeki artışı rahatlıkla görebiliyoruz. Burada bahçesine özenle bakarak diğer çiftçilerimize de örnek olan Selahittin SÖNMEZ'e bir kez daha teşekkür ediyorum.  Öğrencilerimizi bahçeye getirerek onların toprakla temas etmesini sağladık bu yıl 500 öğrencimizi bahçeyle buluşturmayı hedefliyoruz. Kivi içerisinde A,E,K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi bir çok  zengin mineral ve elementler açısından zengin bir besin özellikle büyüme çağındaki çocukların tüketmesini tavsiye ediyorum. İlçemizde yetişen kivileri her hafta ilçemizde kurulan Salı pazarından temin edebilirsiniz ifadelerini kullandı.