Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AYDINKÖY DE BUDAMA EĞİTİMİ DÜZENLEDİK

AYDINKÖY DE BUDAMA EĞİTİMİ DÜZENLEDİK

Akçaabat Ziraat odası Başkanlığı olarak fındıkta verim ve kaliteyi artırma çalışmalarına Aydınköy Mahallesinde yapılan eğitimle yenisini ekledik. Eğitim Akçaabat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Selahattin YILMAZ ve Akçaabat Ziraat Odası Teknik Personeli Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ tarafından üreticilere budama ,gübreleme, ilaçlama, toprak numunesi alma zararlı mücadelesi konularında bilgiler verildi.
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Aydınköy Mahallesi İlçemizin en uzak mahallerinden biri üreticilerimizin düzenlemiş olduğumuz kurslara ulaşımdan ötürü katılımı zor olduğundan eğitimi Ziraat odası olarak mahallemizde düzenledik. Fındık ilçemiz için vazgeçilmez bir ürün ve bahçelerimizde yaptığımız incelemelerde yanlış dikim ve budamadan dolayı verim kaybımız çok yüksek seviyelerde. Yapmamız gereken bahçelerimize gereken önemi gösterip tekniğine uygun budama gübreleme ilaçlama yaparak verim ve kaliteyi yükseltmektir. Bu tür eğitimlere hiç ara vermeden devam edeceğiz talebimiz üreticilerimizin bizlere müracaat ederek yapacak olduğumuz kurslara katılmalarıdır. Alacak oldukları eğitimle ekonomik refah seviyeleri ve gelirleri artacaktır.