Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT ZİRAAT ODASINDAN MEYVE BUDAMA EĞİTİMİ

AKÇAABAT ZİRAAT ODASINDAN MEYVE BUDAMA EĞİTİMİ

AKÇAABAT ZİRAAT ODASINDAN MEYVE BUDAMA  EĞİTİMİ
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen meyve ve Kivi Bahçelerinde budama eğitimi Akçakale Mahallesinde Hacı Ali GERİGELMEZ e ait meyve ve kivi bahçesinde Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI ve Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ tarafından 50 üreticiye uygulamalı olarak verildi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Meyve ve Kivi yetiştiriciliğinde 2.sini Sertifikalı fındık yetiştiriciliğinde de 4. Eğitimimizi tamamlanın gururunu yaşıyoruz. Kivi meyvesinin budaması hakkında üyelerimizin bilgilerini pekiştirmek ve eksikliklerinin giderilmesi amacıyla eğitim düzenledik. Hedefimiz İlçemizdeki tüm çiftçilerimizin verim ve kalitesi yüksek ürünler yetiştirerek ekonomik gelirlerinin artmasını sağlamaktır. 1 dekar kivi bahçesinde yanlış budama ve bakım ile verim 500 kg’larda kalırken doğru yapılacak budama ve bakım ile 2500 kg çıkarılabilmektedir. Yapılacak olan doğru uygulamaların çiftçilerimize hiçbir ek maliyeti olmadığı gibi % 100 üzerinde gelir artışı sağlamaktadır.