Akçaabat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçaabat Ziraat Odası > Haberler > AKÇAABAT KARPUZU TEZGAHTA YER AYIRTTI

AKÇAABAT KARPUZU TEZGAHTA YER AYIRTTI

    Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet ETÜPOĞLU çiftçi ziyaretleri kapsamında Akçaabat Akçakale mahallesinde kendine ait 7000 m2 arazide Karpuz üretimi ve 1000 m2 kapalı alan (sera)da domates yetiştiriciliği yapan Mustafa DOĞAN’ a ait bahçeleri ziyaret etti.

    Mustafa DOĞAN, 4000 m2 karpuz tarlası yaptım ve 20000 lira para kazandım. Bu yıl 7000 m2 alana karpuz diktim damlama sulama sistemini de kurduğum için verim daha da artacak.

    Bu yıl karpuzdan masraflarımı çıktığımda 40.000 TL kazanmaya ümit ediyorum. Bunun yanında 1000 m2 seram var seralarda ilkbahar-yaz döneminde domates, hıyar, ürünleri sonbahar-kış döneminde ise marul, maydanoz, taze soğan gibi ürünler yetiştiriyorum.  İyi şartlarda bir üreticinin bir seradan yıllık ortalama kazancının 15 bin-20 bin TL arasında, üretim yapacak çiftçilere diğer çiftçi ailelerine örnek olmak üretim tekniğini değiştirmek istiyorum ifadelerini kullandı.

    Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU “İlçemizde yetiştirilen karpuz toprak yapısından ötürü çok lezzetli oluyor. Çiftçi ailelerimizden seracılık ve karpuz yetiştiriciliği yapmak isteyenlere Mustafa kardeşimiz ve bizler her türlü teknik desteği vermeye hazırız. Çiftçilerimiz karpuz yetiştiriciliği ile ekonomik refah seviyelerini yükseltebilirler. İlçemizin iklimi seracılık yapmaya elverişli arazilerimiz az olduğu ve sulanabilir tarım arazilerimizin imara açılması ile azalan tarımsal üretimimizi ancak az alandan çok ürün elde ederek kapatabiliriz bunu da ancak seracılık ile başarabiliriz” dedi.